Horesta

 

Nyheder

Katia K. Østergaard

Regler spænder ben for udenlandsk arbejdskraft

Branchenyt13. apr 2018

Der er alt for mange hindringer for udenlandsk arbejdskraft på det danske arbejdsmarked.

Det siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, i det nye nummer af Visitor, som indeholder et stort tema om emnet.

Hun mener, at hindringer og administrativt bøvl bremser væksten i hotel-, restaurant- og turisterhvervet, som forholdsmæssigt har skabt flere job end noget andet erhverv siden finanskrisen.

Katia K. Østergaard glæder sig over, at arbejdsgiverne snart får hjælp til at holde styr på udenlandske medarbejderes arbejdstilladelser. Men det er fortsat alt for svært at tiltrække arbejdskraft fra udlandet.

I dag kræver det for eksempel en årsløn på 418.000 kroner at kunne få arbejdstilladelse i Danmark, hvis man kommer fra lande uden for EU, EØS og Schweiz.

”Indtægtsgrænsen i beløbsordningen skal ned, så den flugter med minimallønnen i de danske overenskomster,” siger Katia K. Østergaard.

Hun ønsker også en udvidelse af den såkaldte positivliste, der gør det muligt for udlændinge at få arbejdstilladelse til et job i erhverv, hvor der er mangel på arbejdskraft. Siden årsskiftet har restaurantchefer været med på positivlisten, men flere af branchens fag bør få en plads på listen, mener Katia K. Østergaard.

Du kan læse hele temaet om udenlandsk arbejdskraft her.

 

 

Kommentarer