Horesta

 

Nyheder

Stærkt uddannelsesfokus på at skaffe kokke, tjenere og receptionister

Branchenyt07. nov 2017

Også til næste år vil der være særligt fokus på at få flere unge til at vælge en uddannelse som kok, tjener eller receptionist. Uddannelserne er nemlig blandt Undervisningsministeriets fordelsuddannelser.Fordelsuddannelser er uddannelser, hvor der især kommer til at mangle faglærte i fremtiden.

Endvidere er fordelen ved fordelsuddannelserne, at arbejdsgiverne, der tegner uddannelsesaftaler med elever på fordelsuddannelserne, kan opnå en ekstra økonomisk bonus. Målet er, at unge og voksne, der står og skal vælge en erhvervsuddannelse, i særlig grad vil vælge fordelsuddannelserne.

”Fordelsuddannelserne betyder, at der er ekstra fokus på vores uddannelser, når vejlederne besøger grundskolerne, og samtidig er der mulighed for en ekstra bonus på 5000 kr., når en virksomhed indgår uddannelsesaftale på en af fordelsuddannelserne”, fortæller HORESTAs uddannelseschef, Marianne Kragh.

2018 med mangel på arbejdskraft fremover i forhold til den nuværende tilgang til uddannelserne; vanskeligheder med at skaffe et tilstrækkeligt antal elever, og endelig at uddannelserne vurderes at kunne leve op til kriterierne for at være en fordelsuddannelse i bonusåret

Læs mere om fordelsuddannelserne og find informationsmaterialet på undervisningsministeriets hjemmeside.

 

For yderligere information kontakt:

Marianne Kragh

Uddannelseschef, 
Politisk afdeling
Tlf.: +45 35 24 80 80kragh@horesta.dk

Kommentarer