Horesta

 

Nyheder

HORESTA glæder sig over flere midler til turismen

13. nov 2017

Det betyder meget, at et flertal på Christiansborg har indgået forlig om en erhvervspakke med en række initiativer rettet mod turisterhvervet.

Det sagde HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun mandag morgen var i studiet på TV2/News for at kommentere på forliget, som blev indgået søndag aften mellem regeringen, Dansk Folkepart og De Radikale.

Pakken indeholder blandt andet 15 millioner kroner årligt til VisitDenmark, der dog i forvejen var blevet beskåret med 10,7 millioner kroner fra næste år.

”Vi er et af de største eksporterhverv, men adskiller os fra de øvrige eksporterhverv ved, at vi kun kan producere her i landet. Derfor er det særligt vigtigt, at vi har gode konkurrencebetingelser og midler til at markedsføre os i udlandet”, sagde Katia K. Østergaard.

Hun glædede sig over, at turisterhvervet er et væksterhverv, men pointerede, at væksten er ulige fordelt. Det går væsentligt bedre i de store byer end i landdistrikterne.

”Derfor er det positivt, at midlerne i erhvervspakken er øremærkede, så vi kan skabe flere job i provinsen”, sagde Katia K. Østergaard.

Hun kunne også glæde sig over, at vækstpakken også rummer en målsætning om at lette hotellernes energiafgifter.

”Det er en utrolig central ting, der kan bidrage til at sikre os mere konkurrencekraft”, sagde hun.

 

Kommentarer