Horesta

 

Nyheder

HORESTA til kommunalpolitikere: Sats på Turismen!

Branchenyt30. okt 2017

Kommunalvalget står for døren. Velfærd og serviceniveau er vigtige emner, men hvor skal pengene komme fra? Sådan lyder spørgsmålet fra HORESTA i et direkte brev til alle borgmestre og kommunalbestyrelsesmedlemmer.

I brevet leverer HORESTA også svaret. Turismen kan nemlig skabe vækst på tværs af hele landet.

Siden finanskrisen har turismeerhvervet været den største jobskaber i Danmark. Med over 27.000 nye arbejdspladser siden 2008 har hotel-, restaurant og turismeerhvervet siden krisen skabt vækst og udvikling. Og dermed penge til velfærd i landets kommuner.

”Turismen skaber liv, oplevelser og spændende tilbud til borgerne. Turismen skaber nye arbejdspladser, som ikke kan outsources. Og turismen beskæftiger faglærte som ufaglærte - og kan være med til at give job til borgere på kanten af arbejdsmarkedet. I brevet til kommunalpolitikerne ønsker vi at sætte fokus på det store potentiale, der er i at satse på turismen”, fortæller Kirsten Munch Andersen, politisk direktør i HORESTA.

HORESTA opfordrer politikerne til at understøtte turismeerhvervet ved at:

- sikre arbejdskraft til hoteller og restauranter. Lige nu siger hver 10. virksomhed nej tak til ordrer.

- målrette kommunens erhvervsservice mod et af de største væksterhverv.

- gøre kommunens natur og seværdigheder tilgængelige for den moderne turist.

- vedtage en turismepolitik, hvor I tager ansvar for at drive kommunens turismeudvikling og tør se ud over kommunegrænserne.

Du kan se de øvrige forslag HORESTA sendte med i dette inspirationspapir.

 

Kommentarer