Horesta

 

Nyheder

Hotelvæksten er sat på pause

Branchenyt11. sep 2017

Efter mange måneders uafbrudt vækst i hotelbranchen knækkede kurven i juli.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af overnatninger på landsplan faldt med 23.600. En tilbagegang, som næsten udelukkende skyldes udviklingen i hovedstaden og delvist kan forklares med en enkelt begivenhed, der fandt sted sidste år.

”I juli 2016 havde København en meget stor lægekongres med 6.000 neurologer og hjerneforskere over fire dage. I år har vi ikke haft noget tilsvarende, og det er en væsentlig del af forklaringen”, siger Jens Zimmer Christensen, der er formand for HORESTA.

Mens Region Hovedstaden mistede 4,4 procent af sine hotelovernatninger fra juli i fjor til juli i år, gik Sjælland frem med 11,3 procent, Syddanmark med 2,6 procent og Nordjylland med 1,4. Region Midtjylland havde en meget beskeden tilbagegang på 0,4 procent.

På landsplan steg antallet af ferieovernatninger på hotel med 0,1 procent, mens antallet af forretningsovernatninger faldt med 4,6 procent.

Nedgangen i antallet af overnatninger er ligeligt fordelt mellem danske og udenlandske turister. Men blandt de udenlandske er der meget store udsving. Særligt briterne gik markant tilbage med ca. 8.000 overnatninger, eller hvad der svarer til et tab på 11,4 procent.

”Dette kan blandt andet forklares med valutakursudviklingen. Fra juli i fjor til juli i år faldt pundet med fem procent. Det gør det dyrere for briterne at besøg os,” siger Jens Zimmer Christensen.

Juli gav også fortsatte tab på norske og svenske overnatninger, mens særligt tyskerne og kineserne var flittigere til at besøge os end i samme måned i fjor.

Det er Jens Zimmer Christensens forventning, at udviklingen vil se positiv ud igen, når vi gør regnskabet op for august.

”Alt i alt har vi har en god sommer. I hvert fald når det gælder antallet af hotelovernatninger. Derfor har vi en forventning om, at august viser mere positive signaler end juli”, siger han.

 

Kommentarer