Horesta

 

Nyheder

Flertal vil fjerne udlændinges ret til skattekort

Meninger28. sep 2017

HORESTA er meget tilfreds med, at et flertal uden om regeringen nu vil sætte en stopper for, at udlændinge i Danmark skal have udstedt et skattekort, selv om de ikke har en arbejdstilladelse.

Mange virksomheder i hotel- og restauranterhvervet har fået udstedt bøder på op til 100.000 kroner for i god tro at beskæftige medarbejdere, som havde et skattekort, men viste sig ikke at have en arbejdstilladelse.

Nu vil Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og SF presse et lovforslag igennem fra regeringen, som forhindrer, at myndighederne udsteder skattekort til udlændinge uden arbejdstilladelse.

”Det er rigtig glædeligt, at der sker noget i sagen nu. Vi ser frem til en løsning, som vi har kæmpet for i meget lang tid,” siger Katia K. Østergaard, der er adm. direktør i HORESTA.

Hun kalder det absurd, at myndighederne med den ene hånd opkræver skat fra en udlænding for derefter at dele store bøder ud, fordi ansættelsesforholdet har været ulovligt.

”Det kan ikke være så svært at samkøre de nødvendige registre og dermed gøre livet betydeligt lettere for vores medlemmer og andre, der beskæftiger udenlandsk arbejdskraft”, siger Katia K. Østergaard.

HORESTA fik i 2014 en politisk lovning på, at man ville finde en løsning, men siden er der ikke sket noget.

”I mellemtiden har flere af vores medlemmer måttet slås med bureaukrati og er blevet straffet hårdt, når de i god tro har begået en fejl”, siger Katia K. Østergaard.

 

Kommentarer