Horesta

 

Nyheder

HORESTA: ”Tyskerne gav startskuddet til stor hotelsommer”

Branchenyt10. aug 2017

Danmarks Statistik har præsenteret overnatningstallene for hotellerne i juni, og de viser en flot start på branchens sommersæson. 4,6 pct. flere overnatninger blev det til i juni sammenlignet med samme måned sidste år.

I alt rundede antallet af hotelovernatninger i måneden for første gang 1,5 mio., da hotellerne redte op til gæster 68.000 flere gange end i 2016.

Tallene viser, at væksten særligt kommer fra danskerne selv og landets naboer mod syd. Juni bød nemlig på 5,0 pct. flere danske overnatninger og en vækst på hele 9,4 pct. i tyske overnatninger.

”Juni var igen en måned, hvor danskerne drog nytte af de mange fantastiske overnatningsmuligheder her i landet. Samtidig er det rigtigt glædeligt, at så vigtigt et marked som Tyskland stormer frem. Det skyldes i høj grad den stærke markedsføringsindsats, som VisitDenmark netop nu udruller målrettet dette marked,” siger Jens Zimmer Christensen, der er formand for HORESTA.

De øvrige store markeder som Sverige, Norge, USA, Storbritannien og Holland oplevede ikke mærkværdige udsving i antallet af overnatninger sammenlignet med første sommermåned i 2016.

Stor vækst i Region Sjælland

Juni var endnu en måned, hvor alle landets regioner kunne fejre overnatningsvækst. Den procentvise fremgang var størst i Region Sjælland, som havde 13,2 pct. flere overnatninger end året før.

Region Syddanmark havde den mindste fremgang, men med 3,2 pct. flere overnatninger oplevede regionen stadig en positiv udvikling i antallet af overnatninger.

Første halvår af 2017

Med juni måned opgjort, kan der nu gøres status for det første halvår i hotelerhvervet. Med næsten syv millioner overnatninger ligger halvåret 4,7 pct. højere end rekordåret i 2016. Sammenligner man med krisen, har hotelbranchen nu 41,6 pct. flere overnatninger end i 2008.

 

Kommentarer