Horesta

 

Nyheder

Ny undersøgelse bekræfter hoteller og restauranters rekrutteringsudfordringer

Branchenyt11. jul 2017

Rengøringsmedarbejdere og kokke er på top 10 over de stillinger med flest forgæves rekrutteringer i foråret 2017, viser en ny rapport fra Beskæftigelsesministeriet.

Undersøgelsen fortæller desuden, at det er sværest at finde medarbejdere inden for hotel og restauration på Bornholm, og at Sjælland samt Sønderjylland har sværest ved at finde rengøringsmedarbejdere.

”Undersøgelsen bekræfter HORESTAs undersøgelser og meldinger fra vores medlemmer, som fortæller om store udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft lige nu. Det er et kæmpe problem, når virksomhederne ikke har mulighederne for at ansætte flere medarbejdere, for så bremser vi den vækst, som særligt hotel- og restauranterhvervet oplever i disse år”, siger Kirsten Munch Andersen, der er politisk direktør i HORESTA.

Hun opfordrer derfor politikerne til at styrke virksomhedernes adgang til udenlandsk arbejdskraft, og hun bakkes op af Jørgen Bang-Petersen, der er cheføkonom i Dansk Arbejdsgiverorganisation:

”Hotel- og restaurationsbranchen er blandt de erhverv, der har den største vækst i antallet af udenlandske ansatte. Virksomhederne prøver først at finde danskere, men når det ikke lykkes, må de vende sig mod udlandet. Danmark skal sætte stor pris på de udenlandske borgere, som bidrager til at gøre det danske samfund stærkere. De er ikke en del af problemet, men en del af løsningen.”

På listen over brancher med flest forgæves rekrutteringer ift. antal medarbejdere i branchen er rengøring nummer to og Hotel og restauration er nummer tre.

Læs mere om undersøgelsen her.

 

Kommentarer