Horesta

 

Nyheder

hotel

Hotelomsætningen når nye højder, og nye værelser er på vej

Branchenyt13. jul 2017

Overnatningsbranchen har vokseværk i disse år. Nye tal fra Danmarks Statistik viser nemlig, at omsætningen i overnatningserhvervet er vokset med næsten 25 pct. siden krisen i 2008.

Deler man branchen op i kategorier, viser opgørelsen, at væksten især bliver drevet af de klassiske hoteller, som samlet har øget omsætningen med 30,5 pct. i perioden. Denne udvikling skal dog ses i lyset af, at der også er kommet flere hotelværelser. Der var 48.900 hotelværelser i 2016, hvilket var 18,9 pct. flere end i 2008.

”Overnatningserhvervet kæmpede i nogle år med at lægge krisen bag sig. Det har de dog for alvor gjort nu gennem en årrække med imponerende vækstrater. Bag fremgangen i gæsteantallet og omsætningen ligger, at virksomhederne har investeret i både udvidelser og nye hoteller, hvilket har muliggjort den besøgsvækst, som vi oplever nu. Og vi kan se, at den positive udvikling fortsætter. Der dukker jævnligt nye hotelprojekter op, og branchen forbereder sig således til en virkelighed, hvor kapaciteten skal være endnu højere for at kunne imødekomme efterspørgslen fra de mange besøgende, der kommer til landet”, siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

Og væksten giver tilsyneladende branchen mod på at investere i nye projekter. Bare i København forventes igangsatte projekter inden 2020 at udmønte sig i omkring 3.800 ekstra værelser i Hovedstaden.

Læs meget mere om hotelmarkedet og de mange nye overnatningsteder i HORESTAs nye rapport: ”Hotelkapacitet og projekter”.

Rapporten er gratis for medlemmer. Prisen for ikke-medlemmer er 1.000 kr. ekskl. moms, og fremsendes ved henvendelser på: analyse@horesta.dk.

 

For yderligere information kontakt:

Jonas Kjær

Cheføkonom,
Viden & Udvikling
Tlf. +45 35 24 80 80kjaer@horesta.dk

medarbejder_HORESTA

Kommentarer