Horesta

 

Nyheder

Guide: Sådan undgår du at ansætte ulovlig udenlandsk arbejdskraft

Branchenyt06. jul 2017

Restauranter og hoteller er på udkig efter ekstra hænder, som kan hjælpe med at løfte arbejdsopgaverne. Virksomheder der har succes med at ansætte udenlandsk arbejdskraft skal være opmærksom på en række forhold.

Ved ansættelse af en udlænding skal du som arbejdsgiver først og fremmest sikre dig den kommende medarbejders nationalitet. Der skelnes nemlig mellem, om personen er fra henholdsvis Norden, et EU- eller EØS-land (og Schweiz) eller er statsborger i et land udenfor Norden/EU/EØS.

Personer med statsborgerskab i Norden kan arbejde uden videre, hvorimod personer med statsborgerskab fra et land i EU, EØS og Schweiz kan starte med at arbejde, men skal efterfølgende søge om et registreringsbevis hos Statsforvaltningen.

Potentielle medarbejdere, der falder uden for disse nationaliteter, skal have en arbejdstilladelse for at måtte arbejde i Danmark. Denne type tilladelser kan blandt andet være begrænset både tidsmæssigt og til en bestemt arbejdsgiver.

Advokat Rasit Uysal udtaler:

”Der er eksempler på, at virksomheder har været i vildfarelse om, hvornår en udlænding (uden for lande i Norden, EU, EØS og Schweiz) har arbejdstilladelse. Det er vigtigt at være opmærksom på, at eSkattekort, Sundhedskort eller opholdskort udstedt i andre lande end Danmark, ikke er bevis for gyldig opholds- og arbejdstilladelse i Danmark.”

Styrelsen for International Rekruttering og Integration har lavet en pjece: ’Guide: Sådan undgår du at ansætte ulovlig udenlandsk arbejdskraft’. Her kan du læse, hvad din virksomhed skal være særligt opmærksom på, hvis der ikke står ’Danmark’ i en ansøgers pas.

Du kan også læse hele folderen her.

HORESTA-medlemmer kan få rådgivning om ansættelser af udenlandsk arbejdskraft ved at ringe til HORESTAs juridiske callcenter på 35 24 80 40.

 

HORESTA har i den nærmeste fremtid fokus på opholds- og arbejdstilladelser. 16. juni bragte vi en nyhed om ”Beløbsordningen”.

 

For yderligere information kontakt:

Anders Roskvist Petersen

Advokat, 
Juridisk afdeling
Tlf. +45 35 24 80 80arp@horesta.dk

Kommentarer