Horesta

 

Nyheder

Flere fjerne markeder bidrog til hotelvækst i maj

Branchenyt10. jul 2017

53.000 flere overnatninger havde de danske hoteller glæde af i maj 2017 sammenlignet med samme måned sidste år. Det svarer til en vækst på 3,9 pct., og det samlede antal hotelovernatninger i måneden rundede 1,4 mio.

Væksten kommer blandt andet fra de europæiske lande mod syd. Overnatningerne fra Frankrig, Italien og Spanien gik alle over 8 pct. frem sammenlignet med maj i 2016, og Tyskland fulgte trop med en vækst på 6,9 pct. Desuden strømmede amerikanerne til Danmark, og med flere end 67.000 hotelovernatninger i alt stod de for en vækst på 8,5 pct. sammenlignet med sidste år.

2017 er Dansk-kinesisk Turismeår, og ud fra overnatningstallene begynder denne indsats nu at bære frugt. Antallet af kinesiske overnatninger var sammenlignet med maj i 2016 nemlig 23,9 pct. højere i år.

”Maj var endnu en rigtig flot måned for hotellerne, og vi ser igen, at væksten er fordelt på mange vigtige markeder. Det er værd at notere sig, at antallet af kinesiske overnatninger går frem, for det viser helt tydeligt, hvad målrettede markedsføringsindsatser kan føre med sig til gavn for turismen i landet,” fortæller Jens Zimmer Christensen, der er Formand i HORESTA.

Det er dog ikke alle markeder, der gik frem i maj. Blandt andet droppede flere nordmænd at krydse Skagerak, og hotellerne oplevede således 14,2 pct. færre overnatninger fra vores naboer mod nord. Dermed blev nordmændene overhalet af amerikanerne som det næststørste udenlandske hotelmarked i maj. Svenskerne indtog førstepladsen.

Danskerne gik selv i spidsen, når det kom til at benytte de danske overnatningssteder. Med flere end 28.000 ekstra overnatninger i maj, stod landets egne borgere for mere end halvdelen af de nye hotelovernatninger.

Alle regioner går frem

I maj kunne alle de danske regioner glæde sig over vækst i hotelovernatningerne. Særligt Midtjylland og Sjælland oplevede flere gæster. Her steg antallet af overnatninger med henholdsvis 15,8 pct. og 12,3 pct.

I Syddanmark og Hovedstaden var situationen næsten uændret med vækstrater på 1,9 pct. og 1,3 pct.

Samlet havde de danske hoteller en belægningsprocent på 67, hvilket betyder, at to ud af tre danske hotelværelser i gennemsnit var udlejet i hele maj. Det er en stigning på 1 procentpoint.

 

Kommentarer