Horesta

 

Nyheder

’Bornholmermodel’ skal få unge til at vælge erhvervsuddannelser

Branchenyt07. jul 2017

Hvordan skaffer man tilstrækkeligt med faguddannede til håndværkserhvervene? På Bornholm igangsætter man nu et målrettet initiativ, som skal få de unge til at vælge faguddannelserne som førsteprioritet.

HORESTA og de øvrige arbejdsgiverorganisationer har indledt et samarbejde med Business Center Bornholm og Bornholms regionskommune for at gøre det lettere og mere attraktivt at blive faguddannet.  

”Vi skal gøre de unge interesserede i faguddannelserne fra en tidlig alder. Derfor har vi lavet denne model, hvor vi gennem brugen af lærlinge som rollemodeller vil vise Bornholms unge det store potentiale i faguddannelserne. Eleverne i grundskolen vil blandt andet få mulighed for virksomhedsbesøg, og vi håber, at Bornholmermodellen vil give flere lyst til at tage en uddannelse i hotel- og restauranterhvervet. Her har de nemlig mange muligheder som både medarbejdere og iværksættere med egen virksomhed”, siger Jesper Bengtson, der er regionschef i HORESTA.

Det forventes, at der ansættes en projektkonsulent, som skal tage sig af de praktiske opgaver og udarbejde den endelige Bornholmermodel, som forhåbentlig vil kunne medvirke til at imødekomme arbejdsgivernes behov for faglært arbejdskraft i de kommende år.

Bornholms Regionskommune har bevilget 600.000 kr. i 2017 og 600.000 i 2018. Projektet afsluttes ved udgangen af 2018.

 

For yderligere information kontakt:

Jesper Bengtson

Regionschef,
Politisk afdeling
Tlf.: +45 35 24 80 80bengtson@horesta.dk

Kommentarer