Horesta

 

Nyheder

Udlændinge gav hotelvækst i april

Branchenyt08. jun 2017

April gav de danske hoteller 53.000 flere overnatninger, og det svarer til en vækst på 4,7 pct. sammenlignet med samme måned i 2016.

Mens der var et fald i hotelovernatninger fra danskere i april sammenlignet med 2016, så strømmede det til landet med udlændinge. 72.000 flere overnatninger af udlændige blev det til, hvilket svarer til en vækst på 15,5 pct.

”Overnatningstallene viser et klart billeder af, at mange rejsende fra vores vigtigste markeder har benyttet påsken til en ferie i Danmark. Hvor vi så nabomarkeder gå tilbage i marts, så kommer de nu stærkt igen i april, hvor fem ud af vores seks største markeder viser tocifrede vækstrater sammenlignet med samme måned sidste år”, udtaler Jens Zimmer Christensen, formand i HORESTA.

Det er særligt Norge, Sverige, Tyskland, Italien og Spanien, der driver væksten. Alle disse markeder havde vækst i overnatninger på mere end 20 pct. i april sammenlignet med 2016.

Danskerne blev hjemme

Danskerne stod selv for over halvdelen af overnatningerne i april. Det er på trods af, at det i år blev til næsten 19.000 færre overnatninger fra danskerne, hvilket svarer til et fald på 2,8 pct.

”Påsken er karakteriseret ved, at mange rejser udenlands, og derfor ser vi også et lille dyk i danske overnatninger i april, nu hvor påsken faldt i denne måned. Heldigvis kan vi så glæde os over, at når borgerne i vores nabolande bruger påsken til at søge udenlands, så er der rigtig mange af dem, der søger mod Danmark”, siger Jens Zimmer Christensen.

Store regionale forskelle

Aprilvæksten i overnatninger kunne særligt ses i hovedstaden. København fik 31.000 flere overnatninger i april sammenlignet med sidste år, hvilket svarer til 5,0 pct. Ser man på den største procentuelle stigning, var denne at finde i Region Nordjylland, hvor april bragte 11,0 pct. flere overnatninger til.

Den eneste region som oplevede en tilbagegang var Region Sjælland, som havde 3,8 pct. færre overnatninger i april.

Årets første fire måneder

Med overnatningstallene fra april kan der nu gøres status på den første tredjedel af året. Med næsten 4,0 mio. hotelovernatninger i disse måneder har hotelerhvervet oplevet en overnatningsvækst på 5,0 pct. sammenlignet med 2016. Blandt Danmarks 15 største turistlande er 14 markeder i vækst, hvilket understregen styrken af det danske marked og den brede appel til turisterne, mener Jens Zimmer Christensen fra HORESTA.

 

Kommentarer