Horesta

 

Nyheder

Har du styr på allergenerne i maden?

Branchenyt19. jun 2017

Hvert år udvælger Fødevarestyrelsen særlige områder, som kontrollanterne har ekstra fokus på, og frem til august handler det blandt andet om virksomhedernes evne til at oplyse om allergener i maden.

Det er virksomhedernes ansvar at oplyse om madens indhold, hvis de besøgende spørger, og det vil Fødevarestyrelsen nu sætte fokus på. HORESTA understreger vigtigheden af, at restauranterne holder sig opdaterede på indholdet af Fødevarestyrelsens kampagner:

”Fødevarestyrelsens regler siger, at virksomheder skal kunne oplyse om indhold af allergener i maden. Konkret skal man kunne oplyse om indholdet af 14 bestemte råvarer, hvis de er tilsat som ingredienser i retterne. Oplysningerne kan både gives mundtligt til kunderne eller skriftligt, men det er bare vigtigt, at gæsterne har informationen til rådighed”, fortæller Tine Skriver, der er fødevarechef i HORESTA.

Kan virksomhederne ikke redegøre for indholdet, udsætter man gæsterne for farer, lyder det fra Fødevarestyrelsen:

”Oplyser restauranterne ikke tilstrækkeligt om allergener, kan det få store konsekvenser for gæsterne. I værste tilfælde kan allergiske reaktioner jo være livstruende”, siger Lisbet V. Nordly, der er jurist hos Fødevarestyrelsen.

HORESTA hjælper gerne medlemmer med information og råd om, hvordan virksomheden kan leve op til reglerne om oplysning om allergene ingredienser i maden. Ring til HORESTA på tlf.: 35 24 80 80.

Læs hele historien på side 44 i Visitor.

 

For yderligere information kontakt:

Tine Skriver

Fødevarechef,
Fødevarer
Tlf.: + 45 35 24 80 80tsk@horesta.dk

Kommentarer