Horesta

 

Nyheder

Ekspertteam skal styre dansk gastronomi ind i fremtiden

Branchenyt14. jun 2017

Hvordan får vi udnyttet dansk gastronomis fulde potentiale? Til at svare på dette spørgsmål har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen udpeget et gastronomisk ekspertteam med 19 profiler inden for restaurations- og fødevarebranchen. Sammen skal de komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan gastronomien i Danmark kan styrkes.

Initiativet sker som et skridt i regeringens Gastro 2025-udspil.

”Vi kan udnytte det momentum, som dansk og nordisk gastronomi i øjeblikket oplever, endnu bedre. Vi har fantastiske kokke, tjenere og restauratører og en imponerende fødevareproduktion, som spænder bredt. Men jeg tror på, at der skal en aktiv indsats til, hvis dette momentum ikke skal falde til jorden, og jeg tror tilmed, at succesen kan blive endnu større”, siger Esben Lunde Larsen.

I HORESTA roser man initiativet og glæder sig over flere medlemmer blandt eksperterne:

”Danmark er kendetegnet ved en utrolig stærk fødevare- og restaurantionsbranche, men vi må ikke hvile på laurbærrene. Det er vigtigt, at vi bevarer denne førerposition, og det mener vi, at dette ekspertpanel kan være medvirkende til”, siger HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen, og fortsætter:

”Ekspertpanelet er desuden meget i branchens ånd. Her søger vi partnerskaber på kryds og tværs for at skabe de bedste råvarer og oplevelser for vores mange gæster”, fortæller Jens Zimmer Christensen.

Det nye team vil mødes til en række workshops over det næste halve år og skal her beskæftige sig med, hvordan gastronomien kan bruges som løftestang for bedre måltidsvaner, mindre madspild, øget eksport og en styrket turisme. Formanden for teamet bliver CEO for NOMA Peter Kreiner, og teamet forventes at kunne præsentere anbefalingerne til regeringen primo 2018.

Teamet består af:

Anja Hartung Sfyrla, Chef for Forretningsudvikling, VisitDenmark

Dorthe Petersen, Direktør Meyers Madhus

Henrik Vang, adm. direktør for Nørrebro Bryghus

Klaus Styrbæk, kok og ejer af Styrbæks

Lars Haar Jensen, Chefkonsulent Danske Regioner

Leif Nielsen, Branchedirektør, Dansk Industri

Leif Wilson Laustsen, slagter og Formand for FødevareDanmark

Peter Kreiner, CEO Noma (formand)

Per Kølster, brygger og Formand for Økologisk Landsforening

Jens Christian Andersen, Scandics danske F&B direktør

Jeppe Dahl Jeppesen, indkøbschef, Dansk Supermarked

Jesper Vollmer, kok og ejer af RÅ

John Gynther, Senior Premium Manager Arla

Mads Marschall, Sol over Gudhjem og generalsekretrær i Bocuse d’Or

Martin Vestergaard Sørensen, Chef de cuisine, HOUNÖ

Mette Hvarre Gassner, kok/medejer Restaurant Ti Trin Ned

Mette Jasper Gammicchia, Afdelingsleder, L&F

Michael Allerup Nielsen, Køkkenchef Bispebjerg Hospital

Trine Hahnemann, kok og ejer af Hahnemanns køkken

 

Kommentarer