Horesta

 

Nyheder

Ny restaurationslov vil styrke bevillingsnævnene

Branchenyt20. apr 2017

Er en ny idé til en restaurant, café eller bar økonomisk holdbar? Det bliver i fremtiden et vigtigt parameter, når bevillingsnævnene skal udstede bevillinger.

Det er nemlig et af punkterne i forslag til en ny restaurationslov fra regeringen, som forventes vedtaget i dag.

Helt konkret bliver det et krav, at bevillingsnævnene fremover skal have en person med økonomiske kompetencer til at vurdere virksomheder, der søger om bevillinger.

”Der er i dag eksempler på, at politiske ønsker om at få flere restauranter og fremme et aktivt udespiseliv skygger over vurderingen af en virksomheds seriøsitet. En forretningsplan skal som minimum tage højde løn, skat, moms osv., og derfor har det været et vigtigt ønske fra HORESTA at styrke den økonomiske vurdering i bevillingsnævnenes arbejde", siger Kirsten Munch Andersen, politisk direktør i HORESTA. Hun glæder sig over, at regeringen har været lydhør overfor erhvervets ønsker.

Der er i dag store regionale forskelle på, hvordan og hvor længe bevillinger bliver tildelt, og i mangel af bedre redskaber har bevillingernes længde i mange tilfælde været blot et år eller endda et halvt år ’for at se virksomheden an’.

"Regeringens forslag til en ny restaurationslov kommer uden tvivl til at bidrage til en øget professionalisme i erhvervet og særlig i forhold til nye virksomheder og iværksættere. Netop det er et vigtigt afsæt, når regeringen samtidig fastslår, at bevillingsperiodernes længde er minimum to år”, siger Kirsten Munch Andersen.

HORESTA inviterer medlemmer til morgenmøde om konsekvenserne ved den nye restaurationslov fredag den 28. april. Læs mere om arrangementet og tilmeld dig her.

 

For yderligere information kontakt:

Kirsten Munch Andersen

Politisk direktør, 
Politisk afdeling
Tlf.: +45 35 24 80 80
Mobil +45 27 24 00 02

kma@horesta.dk

Kommentarer