Horesta

 

Nyheder

Blog: Lad os nu få det endelige opgør med de unfair energiafgifter

Branchenyt15. mar 2017

Af Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA

Landbruget får fuld refusion for energiafgifterne til opvarmning af stalde, mens et hotel ikke har samme muligheder, når det kommer til opvarmningen af gæsternes værelser. Det er urimeligt. Varmen er afgørende for begge produkter, og derfor bør forholdene selvfølgelig sidestilles.

For HORESTA har det længe været en mærkesag at få gjort op med denne skævvridning. Og det er ikke fordi, at vi vil have særligt fordelagtige vilkår for branchens virksomheder. Nej, vi vil bare sidestilles med det øvrige danske erhvervsliv. For de rigide regler og unfair konkurrencevilkår hæmmer restauranterne og hotellernes vækstmuligheder, samt virksomhedernes mulighed for at udvide turistsæsonen. Således går Danmark glip af en millioner i turistindtægt, og det forhindrer skabelsen af mange nye arbejdspladser rundt om i landet.

Forskellen i afgiftsniveau mellem Danmark og vores nabolande Tyskland og Sverige, som er to af vores største markeder og konkurrenter, er nemlig markant. Tal fra Skatteministeriet viser, at når et dansk hotel samlet betaler 100 kr. i energiafgifter, så kan et tysk hotel nøjes med at betale 51 kr. og et svensk 65 kr.

Derfor glæder det os, at Dansk Folkeparti i denne uge har varslet en kommende vækstpakke, der skal skabe bedre erhvervs- og vækstvilkår i Danmark, og som lige netop foreslår en øget refusion til hotel- og restauranterhvervet på energiområdet.

Vi ved fra vores dialog med de tre regeringspartier, at viljen til at lytte til erhvervslivet er til stede, og de har alle udtrykt store ambitioner for turisterhvervet. Derfor håber vi i HORESTA, at visionerne og den politiske samarbejdsvilje udmønter sig i et opgør med de unfair konkurrencevilkår, som vores branche i dag er underlagt.

Tiden er til at få gjort op med bureaukratiet og de ulige vilkår. Energiafgifterne er en stor udgiftspost hos de danske restauranter og hoteller, og reglerne har for længe været en uigennemskuelig jungle og en vægt om anklen i kapløbet med nabolandene om turisternes gunst.

 

Kommentarer