Horesta

 

Nyheder

Tjener

Guide: Sådan får du elever i din virksomhed

Branchenyt13. jan 2017

Det kan være svært at skabe sig overblik over, hvor man finder sine nye elever, og hvad det kræver af virksomheden. I det seneste nummer af HORESTAs magasin Visitor, giver uddannelseschef Marianne Kragh svarene på disse spørgsmål i HORESTA Guide. I hvert nummer leverer HORESTAs eksperter svar på arbejdsgiverspørgsmål i bladet.

Her kan du få svarene på, hvor man finder eleverne og bliver godkendt til at have dem:

"Når du søger en elev, skal du slå stillingen op på www.praktikpladsen.dk. Det er også her, alle praktikpladssøgende elever slår deres CV op. Du kan samtidig kontakte den nærmeste hotel- og restaurantskole, som helt sikkert kan hjælpe dig med at finde det rigtige match", siger Marianne Kragh, og fortsætter:

"Det er dog vigtigt, at dit stillingsopslag altid bliver lagt på praktikpladsen.dk, hvis det viser sig, at det er svært - eller måske ligefrem umuligt - at finde en elev. Det er nemlig her myndighederne henter oplysninger om, hvorvidt du har mødt din kvote for oprettede praktikopslag i henhold til den nye trepartsaftale fra i år."

Til spørgsmålet om hvordan virksomheder bliver godkendt til at have elever, lyder svaret:

"Du skal kontakte det faglige udvalg for at blive godkendt som praktiksted. På www.khru.dk kan du læse mere og finde det skema, som du skal udfylde. Det faglige udvalg vil så besøge din virksomhed og fortælle dig om de opgaver, der er forbundet med oplæring af elever. Derefter er du klar til at byde velkommen til branchens nyeste ansigter", siger Marianne Kragh.

3 tips

-Foretag en forventningsafstemning med eleven og stil krav

-Etabler rum og rutiner for feedback og læring

-Vær tydelig og ansvarsfuld i ledelsen af elever

Du kan se de tre tip uddybet i Visitor-magasinet her (s. 16).

 

For yderligere information kontakt:

Marianne Kragh

Uddannelseschef, 
Politisk afdeling
Tlf.: +45 35 24 80 80kragh@horesta.dk

Kommentarer