Horesta

 

Nyheder

KAO News_I

HORESTA: Vækstforlig vil skabe nye job i turismen

Branchenyt10. feb 2016

Der er mange gode nyheder for hotel-, restaurant- og turisterhvervet i vækstforliget, som tirsdag blev indgået på Christiansborg, mener HORESTA.

”Der er tale om en stor buket af små og lidt større initiativer. Men der er ingen tvivl om, at vores erhverv kan bidrage yderligere til vækst og skabe nye job takket være aftalen”, siger adm. direktør i HORESTA, Katia K. Østergaard, der i aftes og morges kommenterede på aftalen på TV2/News (billedet).

Her er de vigtigste væksttiltag for erhvervet

Lempelser for forlystelsesparkerne

Katia K. Østergaard glæder sig over, at en række af HORESTAs forslag nu bliver til virkelighed.

Forliget indeholder blandt andet en plan om at styrke bredbåndsdækningen i landdistrikterne, en nedsættelse af færgetaksterne til og fra øerne samt en lempelse af forlystelsesparkernes elafgifter.

”Forlystelsesparkerne er med forliget blevet ligestillet med andre danske erhverv. Igennem mange år er de blevet brandbeskattet på deres elforbrug, fordi de afgiftsmæssigt er blevet kategoriseret sammen med virksomheder som for eksempel advokat- og arkitektkontorer. Nu bliver der ryddet op, og det vil lempe parkernes omkostninger med 30 millioner kroner om året,” siger Katia K. Østergaard.

Styrket konkurrencekraft

Forliget betyder også, at restauranter får mulighed for at ansætte medarbejdere under 18 år til at rydde af i lokaler, hvor der serveres alkohol.

”De hidtidige regler er meget firkantede. Fremover får man nu mulighed for at ansætte en 17-årig som afrydder i en familierestaurant, selv om der sælges øl og vin. I en tid, hvor man kan købe alkohol som 16-årig i en kiosk, virker det naturligt at lempe på denne regel”, siger Katia K. Østergaard.

HORESTA ser nu frem til den bebudede vækstplan for dansk turisme, som erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen har varslet til foråret.

”Vi oplever, at der er stor politisk forståelse for, at turismen rummer et kæmpe vækstpotentiale. Derfor forventer vi, at regeringen vil spille ud med yderligere tiltag, som kan styrke vores konkurrencekraft. Vi har fortsat langt ringere vilkår end landene omkring os,” siger Katia K. Østergaard.

 

 

 

For yderligere information kontakt:

Kirsten Munch Andersen

Politisk direktør, 
Politisk afdeling
Tlf.: +45 35 24 80 80
Mobil +45 27 24 00 02

kma@horesta.dk

Kirsten

Kommentarer

login  Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Universe tiltrækker mange turister 27-03-2017Michelin-restaurant får ny køkkenchef27-03-2017Kæmpe kongres til København 27-03-2017McDonald's Danmark øger overskud med udsalg27-03-2017Danmark oplever stort hotelboom 27-03-2017Erhvervsturister vælter til Aarhus27-03-2017Michelin-restaurant kan fejre overskud24-03-2017Selandia har igen leveret Danmarks bedste kokkeelev24-03-2017