Horesta

 

Nyheder

Nyt kodeks skal give bedre taxaservice

Branchenyt18. sep 2015

Udenlandske turisters første møde med Danmark er i mange tilfælde en taxachauffør i Kastrup Lufthavn – og ofte det sidste indtryk fra ferien eller fra forretningsopholdet i Danmark.

Derfor er det afgørende for dansk turisme, at service-niveauet i de københavnske taxaer er højt. Det er det bare alt for sjældent.

”Vores medlemmer må jævnligt lægge øre til kritik af serviceniveauet i taxaerne. Gæsterne oplever alt fra, at chaufførerne ikke hjælper med kufferterne, og til, at de nægter at køre de korte ture,” fortæller Allan L. Agerholm, der er formand for HORESTA Region Hovedstaden.

Denne situation var baggrund for, at HORESTA Region Hovedstaden tidligere på året tog kontakt til de fire største taxaselskaber i Storkøbenhavn for at foreslå indførelsen af et servicekodeks.

”Det hjælper ikke meget, at vi på hoteller, restauranter og attraktioner arbejder målrettet med at udvikle vores service, hvis taxachaufførerne giver gæsterne en dårlig oplevelse. Derfor var det vores håb, at vi kunne få selskaberne med på et kodeks, der beskriver god kundeservice,” siger Allan L. Agerholm.

Aftale med Taxi 4x27
Foreløbig er det blevet til en enkelt aftale med Taxi 4x27 (tidl. Amager-Øbro Taxi). HORESTA håber dog, at de tre øvrige selskaber senere viser interesse for at følge efter.

Taxi 4x27s adfærdskodeks handler om alt fra høflighed og opmærksomhed fra chaufførens side til renholdte og røgfri biler.

”Det er afgørende for vores forretning, at vi formår at give vores kunder en god oplevelse. Det gør vi bedst ved at sikre, at de får en god og personlig service hver gang, så de føler sig trygge. På den måde får vi kunder, der kommer igen og samtidig spreder god omtale af os og branchen generelt. Vi skal være mere end bare chauffører, og vores adfærdskodeks udgør i den forbindelse rammen,” siger Thomas RB Petersen, adm. direktør i Taxi 4x27.

Workshops og kurser
I forbindelse med det nye kodeks er selskabets mange chauffører i fuld gang med workshops og kurser, der skal klæde dem på til at kunne leve op til den gode service. Og modtager Taxi 4x27 klager over chaufførerne fremadrettet, vil der blive grebet ind over for dem. I yderste konsekvens kan de blive ekskluderet fra selskabet.

Engageret i projektet NICE
Siden efteråret 2013 har både Taxi 4x27 og HORESTA været engageret i projektet NICE (New Innovative Customer Experiences).

Projektet blev netop født for at løfte kvaliteten i den service og de oplevelser, som turisterne møder i Danmark. Det sker i tæt samarbejde med forskere, virksomheder, organisationer.

NICE-projektet skal spredes fra København til hele landet, og tilsvarende håber HORESTA at kunne indgå aftaler med taxaselskaber i provinsen om service-kodekser.

 

 

 

 

Kommentarer