Horesta

 

Nyheder

HORESTA: Positive signaler fra fødevareministeren

Meninger01. maj 2010

HORESTA glæder sig over, at fødevareminister Henrik Høegh fortsætter arbejdet med at udvikle nøglehulsmærket til retter i restauranter og kantiner.

Berlingske Tidende mandag skriver, at fødevareminister Henrik Høegh arbejder på at kopiere den frivillige mærkningsordning, som sidste år blev introduceret til detailhandlen.

- Vi har længe arbejdet for en frivillig nøglehulsmærkning af retter i stil med, hvad man har i Sverige. Derfor er det glædeligt, at Henrik Høegh går så aktivt ind i udviklingen, siger Lone Njor Hulth, administrerende direktør i HORESTA.

- Det er oplagt at brede nøglehulsmærkningen ud til retter for at imødekomme forbrugernes ønsker og behov og for at fremme udviklingen af et sundt udbud. Vi skulle nødigt ende med en situation som på EU-plan, hvor forbrugerkrav risikerer at tvinge restauranterne til at deklarere hver eneste molekyle i hver eneste ret. En frivillig model er den helt rigtige vej at gå, siger Lone Njor Hulth.

Hun understreger dog, at nøglehulsmærket ikke kun bør målrettes fastfood.

- Det er vigtigt, at alle typer af restauranter, kantiner m.v. får mulighed for på frivilligt basis at deltage i ordningen og kunne mærke de sunde retter efter godkendte kriterier og på en overkommelig måde – både for kokke og gæster, siger Lone Njor Hulth.


HORESTA, 3. maj 2010

 

Kommentarer

login  Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Satiretegnere skal trække turister28-08-2015Flere turister betyder flere jobs28-08-2015Copenhagen Cooking i fuld gang27-08-2015Flere hotel-overnatninger i Malmø27-08-2015Dominos Pizza i kraftig ekspansion 27-08-2015Kortest arbejdstid på barer og restauranter27-08-2015Grønt lys til Tivolibyggeri til 400 mio kr.27-08-2015Dansk direktør for svensk dyrepark 27-08-2015