Horesta

 

Udenlandsk arbejdskraft

Typer af arbejdstilladelser

Det er vigtigt at være opmærksom på, at en opholdstilladelse ikke nødvendigvis giver personen ret til at arbejde i Danmark. Endvidere gælder nogle typer af arbejdstilladelser kun for et konkret job.

Som eksempel kan det nævnes, at en opholdstilladelse givet til en studerende på en grund- eller ungdomsuddannelse, ikke giver den studerende ret til at arbejde ved siden af studierne.

En opholdstilladelse givet til en studerende på en videregående uddannelse, giver den studerende ret til at arbejde, men dog kun i et begrænset omfang. I øjeblikket må udenlandske studerende, som har en sådan opholdstilladelse således arbejde op til 15 timer i hver enkelt uge dog op til 37 timer om ugen i månederne juni, juli og august. En studerende kan altså ikke arbejde f.eks. 20 timer i én uge og 10 timer i den næste uge. Det er arbejdsgiverens ansvar at sikre sig, at medarbejderen ikke arbejder i større omfang end tilladt.

I forhold til egentlige arbejdstilladelser, kan det nævnes, at en arbejdstilladelse udstedt på baggrund af Greencard ordningen, giver medarbejderen ret til at tage et hvilket som helst job. I modsætning til dette, vil en arbejdstilladelse givet til et bestemt job, alene gælde for det konkrete job.

En arbejdstilladelse som gælder for et andet job, giver ikke en anden arbejdsgiver et gyldigt grundlag til at lade den pågældende arbejde for sig.

Læs mere om de forskellige typer af opholds- og arbejdstilladelser på www.nyidanmark.dk.

Hvad skal du gøre?
Som arbejdsgiver er det derfor meget vigtigt at undersøge, hvilken type af opholds/arbejdstilladelse en person har, så du sikrer dig, at medarbejderen har en tilladelse, der omfatter det job, du vil tilbyde. Du kan altid kontakte HORESTA eller Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, hvis du er i tvivl om, en mulig medarbejder har papirerne i orden.

http://www.nyidanmark.dk/da-dk/Kontakt/kontakt-sfr/

 

login  Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >